Ostali sportovi

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji sportisti u 2021. godini u izboru Sportskog saveza BiH

Lana Pudar i Nedžad Husić su proglašeni najboljim sportistima u 2021. godini u 77. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine koji je održan u Bihaću.

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji sportisti u 2021. godini u izboru Sportskog saveza BiH - Klix.ba

Bronzana plivačica sa Svjetskog prvenstva se zbog takmičarskih obaveza prisutnima obratila posredstvom videolinka, dok je petoplasirani sa olimpijskog taekwondo turnira Nedžad Husić lično prisutvovao dodjeli nagrade.

“Ponosan sam na sve prošlogodišnje rezultate i zahvaljujući njima sam i dobio priznanja na sva tri izbora najuspješnijih sportista. Priznanje nacionalnog sportskog saveza naravno ima posebnu vrijednost, a posebno što mi je dodijeljeno u Bihaću gdje sam osvojio svoj prvi takmičarski pehar. To će svakako poslužiti i kao motiv da u ovoj godini pokušam ostvariti što bolje rezultate”, rekao je Husić.

Najbolja državna ekipa u prošloj godini je ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je osvojila peto mjesto na Evropskom prvenstvu. U konkurenciji paraolimpijskih sportova bolji od ostalih bili su reprezentativci naše zemlje u sjedećoj odbojci i jedan od najboljih igrača Mirzet Duran. Najuspješniji treneri su Haris Husić i Ifet Mahmutović.

Najuspješniji mladi sportisti u 2021. godini bili su članovi bosanskohercegovačkih taekwondo klubova Nadina Mehmedović, Milica Vasić, Benjamin Husić i Ilija Jukić, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh