Ostali sportovi

Preminuo nekadašnji sportista koji je Brazilu donio nekoliko medalja

Preminuo je nekadašnji učesnik Olimpijskih igara Ian Matos i to u 32. godini života.

Ian Matos - Instagram

Ovaj nekadašnji brazilski skakač u vodu i čovjek koji je svojoj zemlji donosio medalje u tom sportu se dva mjeseca borio protiv teške bolesti, ali najvažniju bitku u životu nije uspio da dobije.

Naime, Matos je obolio od infekcije grla koja se tokom narednih nedjelja proširila na želudac i pluća, a sada su stigle vijesti da je preminuo od posljedica bolesti. prneosi “Radiosarajevo“.

Prije nešto više od pet godina Matos je nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali nije uspio da donese odličje Brazilu. U sinhronizovanim skokovima sa tri metra visine, zajedno sa Luizom Outerelom, zauzeo je posljednje mjesto.

“Nevjerovatno smo žalosni jer smo saznali da je preminuo i prerano nas napustio Jan Matos. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima”, navodi se u saopćenju koje je izdao Olimpijski komitet Brazila, prenio je “Mondo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh