Ostali sportovi

Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica Evrope

Plivačica iz Mostara Lana Pudar (15) je najbolja juniorska plivačica u Evropi u dvije discipline, objavio je portal Swimranking nakon što je na završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Lana Pudar - Vijesti.ba

Lana se, po prikupljenim podacima iz Evropske plivačke federacije (LEN) i baze rezultata nacionalnih plivačkih saveza, našla na prvom mjestu juniorki u dvije discipline i među kremom evropskog plivanja.
Po tim podacima je najbolja juniorska plivačica Evrope na 100 i 200 metara delfin te evropska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 metara delfin.

Ove godine u seniorskoj konkurenciji ima šesto vrijeme na 100 metara delfin, ali i bronzu sa Svjetskog kupa te četvrto vrijeme na 200 metara delfin.

Petnaestogodišnjakinja je na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila bronzanu medalju na 200 m delfin.

Ujedno je to prva medalja koju je ostvario jedan takmičar u plivanju za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, tokom večeri u Mostaru će se bronzanoj sa Svjetskog prvenstva u plivanju upriličiti svečani doček, a u 17:50 doputovat će avionom iz Abu Dhabija u Sarajevo. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh