Ostali sportovi

Seminar Semiha: Bh. karate krema se okupila u Mostaru

Karate klub Semih iz Mostara organizovao je veliki seminar uz prisustvo i rad najpriznatijih karate stručnjaka u zemlji na kojem su se usavršili i osposobili sportaši svih zvanja – od najnižih do majstorskih, uz prisustvo instruktora iz šest klubova.

Riječ je o Esadu Čoviću (crni pojas – 10. Dan), Nikoli Džimiju Živkoviću (crni pojas – 9. Dan), inače predsjedniku Karate saveza Republike Srpske, Sabiru Silajdžiću (6. Dan), Eldinu Džuliću (5. Dan), Denisu Brdareviću (5. Dan), Sanelu Kladušku (4. Dan), Novaku Cvijanoviću (2. Dan), Mahiru Čakalu (1. Dan) i Mirnesu Odobašiću (1. Dan).

Preko dvije stotine učesnika sa eminentnim instruktorima imali su priliku raditi kihon, kate, kumite i samoodbranu.

– Danas su mogli vidjeti i naučiti razne tehnike. Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo, a ovim putem još jednom zahvaljujem sponzorima, posebno Sportskom savezu Grada Mostara i BH Telecomu, rekao je Sanel Kladušak u ime organizatora.

– Tu smo za stručno osposobljavanje mladih sportista, trenera i drugih lica koja su angažovana u takmičenjima. Ovo je četvrta naša akcija. Želimo sportiste upoznati i sa drugim borilačkim sportovima, rekao je Nikola Živković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh