Ostali sportovi

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo

Bh. odbojkašice su prvi plasman na Evropsko prvenstvo osigurale današnjom pobjedom u Zenici rezultatom 3:0 protiv reprezentacije Latvije

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put u istoriji nastupiće na Evropskom prvenstvu, koje će se održati ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bh. odbojkašice su plasman na Evropsko prvenstvo osigurale današnjom pobjedom u Zenici rezultatom 3:0 (25:20, 25:15, 25:11) protiv reprezentacije Latvije u susretu petog kola kvalifikacione grupe F. Tako su izabranice selektora Stevana Ljubičića kolo prije kraja kvalifikacija osigurale drugo mjesto u grupi i ostvarile istorijski uspjeh. Prvo mjesto u grupi ranije je trijumfom nad Slovenijom (3:0) potvrdila Češka.

Poredak grupe F: Češka 15 bodova, BiH 9, Slovenija 6, Latvija 0.

U šestom kolu u nedjelju u Zenici sastaju se: BiH – Slovenija (20 sati) i Češka – Latvija (17 sati).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. augusta do 4. septembra 2021. godine u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh