Ostali sportovi

Mostarski Rotarijanci uručili donaciju talentiranoj plivačici Lani Pudar

Danas su mostarski Rotarijanci uručili donaciju u obliku finansijske podrške mladoj talentiranoj plivačici Lani Pudar iz Mostara za njene dosadašnje postignute izvanredne rezultate u ovom sportu.

Mostarski Rotarijanci uručili donaciju talentiranoj plivačici Lani Pudar - PR/Haber.ba

Povod za ovu donaciju bio je fantastičan rezultat Lane Pudar na plivačkom mitingu u Zagrebu u disciplini leptir na 100 metara s vremenom 57,86, čime je oborila rekord mitinga u Zagrebu star 48 godina.

Mostarski Rotarijanci uručili donaciju talentiranoj plivačici Lani Pudar – PR/Haber.ba

„Klub će dalje nastaviti pratiti uspjehe mladih ljudi našeg grada i pomagati prema svojim mogućnostima, kako oni bi mogli razvijati svoj talent u lokalnoj ili nekoj drugoj sredini izvan naše zemlje korištenjem prilika koje pruža Rotary kao svjetska organizacija.“ – poručio je aktuelni predsjednik Rotary kluba Mostar, Zlatan Buljko prilikom uručenja donacije.

Poznato je da je Rotary svjetska organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i unaprjeđuju visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Mostarski Rotary klub njeguje te ideale i teži da se njegovi članovi što više uključe i osiguraju projekte koji su najvećim dijelom posvećeni mladim ljudima, kao i mladima u stanju potrebe. Za ove svoje ideje Rotary klub Mostar gaji prijateljske odnose i s drugim klubovima izvan granica naše zemlje, a u proteklim godinama to su bili klubovi iz SAD, Hrvatske, Italije, Austrije, Norveške, Švedske itd.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh