Ostali sportovi

Izdvajaju mizerna sredstva za sport, a među prvima trče da čestitaju Amelu Tuki

Za one koji to ne znaju, naša država je jedna od rijetkih koja nema ministarstvo za sport na državnom nivou. O sportu se brine Sektor za sport pri Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Amel Tuka - Twitter

Brojka koja se posljednjih godina na državnom nivou izdvaja za sport kreće se oko 1,5 miliona konvertibilnih maraka. U prošloj godini podijeljena je na više od 140 subjekata, od Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta BiH, strukovnih sportskih saveza do stotinjak raznih “sretnih” klubova. Dakle, kad se razdijeli, svi praktično dobiju po mrvice.

I opet, pored svega navedenog, oni koji donose odluke o tako mizernim izdvajanjima za sport prvi se guraju kada treba čestitati našim herojima na sportskim borilištima, piše “SCSport“.

Imajući to na umu, pročitajte kako licemjerno djeluju čestitke i poruke upućene Amelu Tuki nakon sinoćnjeg grandioznog uspjeha i osvajanja svjetskog srebra na SP u Dohi. On je naš heroj ne zahvaljujući, već uprkos ovim ljudima…

Među njima su Šefik Džaferović, Željko Komšić, Fadil Novalić, Denis Zvizdić, Bakir Izetbegović…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh