Ostali sportovi

Snimak koji pokazuje kako su navijači Srbije zgrozili Francuze na polufinalu Evropskog prvenstva

Igra odbojkaša Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva sigurno da nije oduševila oko 12.500 navijača Francuske u pariskom “Bersiju”, ali su oni jednog momenta bili prilično začuđeni.

No image - Haber.ba

Uoči početka meča koji je odlučivao ko će na megdan Sloveniji u nedjeljnom finalu (17.30), publika u čuvenoj hali je zamoljena za minut tišine. Razlog – smrt bivšeg predsjednika Francuske, Žaka Širaka, u 86. godini.

Međutim, dijelu navijača Srbije koji su bili u dvorani nije padalo na pamet da ćuti. Zviždali su, vikali, a onda se u nekoliko navrata čulo “Bombardovao nas je!”. Videozapis možete pogledati na sljedećem LINKU.

Francuski mediji nisu dali baš ogromnu pažnju ovom događaju, ali ih je bilo nekoliko viđenijih koji su prenijeli informaciju kakva i jeste – “tokom minuta tišine u čast bivšeg francuskog predsjednika Srbi nisu ćutali, podsjećajući na njegovo zalaganje za bombardovanje Srbije 1999. godine”, javio je Parizijen.

Sama francuska publika u hali je bila prilično šokirana ovakvim ponašanjem, isprva ne razumijući otkud zvižduci u jednom takvom trenutku, ali su oni “povici o bombardovanju razjasnili povod za ovaj nesvakidašnji incident”, kako je to opisao “Ekip”.

Širak je, podsjetimo, bio jedan od zagovornika bombardovanja naše zemlje koje se dogodilo prije 20 godina, ali i osoba koja nije dala saglasnost da NATO bombarduje beogradske mostove, bar prema riječima njegovog najbližeg saradnika. Preminuo je u svom domu u Parizu u četvrtak, poslije duže bolesti, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh