Košarka

Dončiću se ne sviđa plan Maveriksa: Prijeti odlaskom

Slovenac Luka Dončić je, prema navodima iz medija bliskih Dalas Maveriskima, frustriran zbog načina na koji su završili borbu za NBA plej of

Slovenac Luka Dončić je, prema navodima iz medija bliskih Dalas Maveriskima, frustriran zbog načina na koji su završili borbu za NBA plej of i kako oni potenciraju, mogao bi zatražiti odlazak iz kluba.

Dalas je u utakmici protiv Čikago Bulsa odmarao gotovo sve najbolje igrače, osim Luke Dončića, koje su povukli nakon samo jedne četvrtine na parketu. Tu utakmicu su izgubili rezultatom 112:115 i ostali bez šanse za plej in turnir.

Dalasov neuspjeh je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, posebno nakon što su Dončiću pridružili Irvinga i najavljivali da će se boriti za titulu koliko ove sezone.

Navodi se da su Maveriksi imali veoma dobar razlog da izgubi u ovoj utakmici, s obizrom da su ovim porazom zadržali svoj izbor na predstojećem draftu, što je, prema navodima, glavni razlog zbog kojeg je Dončić baš ljut.

Izbori bliski Dalasu navode da je od čelnika kluba tražio da mu osiguraju bolje saigrače, posebno jer je on u prošloj sezoni bio sjajan i u prosjeku postizao nešto više od 32 poena po utakmici, te tome dodao 8.6 skokova i 8 asistencija u prosjeku.

Statistički, to mu je najbolja sezona od dolaska u NBA ligu, a svjestan je svojih kvaliteta i činjenice da nisu uspjeli doći ni do plej ina, zaprijetio je da bi mogao napustiti klub ukoliko se situacija u narednoj sezoni ne promijeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh