Košarka

Bivša NBA zvijezda u problemu: Zaradio 115 miliona, sada nema ni za alimentaciju

Trevor Ariza, bivši NBA prvak, koji se iz profesionalnog bavljenja košarkom povukao 2022. godine, više ne može priuštiti raskošan život

Trevor Ariza, bivši NBA prvak, koji se iz profesionalnog bavljenja košarkom povukao 2022. godine, više ne može priuštiti raskošan život i zalaže se za niže isplate alimentacije, navodi RadarOnline.

Ariza trenutno prolazi kroz žestok razvod od Bri Anderson (Bree), koja traži da iznos za izdržavanje djeteta bude dovoljno kako bi održali otmjen život koji je imala dok su bili u braku.

Bivši košarkaš tvrdi da više nema prosječna mjesečna primanja i da trenutno živi od jednokratne, paušalne isplate od 418.000 dolara iz NBA, plus 4.000 dolara od imovine koju iznajmljuje.

Arizini mjesečni troškovi uključuju, ali nisu ograničeni na: 13.000 dolara za hipoteku, 13.000 dolara za alimenatciju, 14.000 dolara za nekoliko vozila i 19.000 za „druge“ stvari.

Pod „ostale“ stvari računa platu za ličnog asistenta, košarkaške treninge za djecu, časove boksa, masaže, brigu o sebi i 2.500 dolara svojoj djevojci.

Ariza se nada da će se uspjeti naći kompromisno rješenje.

– U procesu sam smanjenja svojih mjesečnih troškova jer sam sada nezaposlen i ne mogu zadržati prijašnji način života – kazao je sudu Ariza.

Košarkaš je u NBA ligi igrao preko 20 godina i zaradio je preko 115 miliona dolara, a tvrdi da je ove godine zaradio samo 61.000 dolara.

Bivša supruga, s druge strane, želi da alimentacija bude dovoljna da joj nastavi pružati vilu, luksuzne automobile, privatno osoblje i još mnogo toga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh