Košarka

Džanan Musa se oglasio nakon što je “rasturio” svoj bivši klub

Džanan Musa s posebnim je emocijama dočekao duel između Rio Breogana iz Luga i Real Madrida.

Džanan Musa - raport.ba

Rio Breogan pao je ove nedjelje na terenu Reala (73:91). Ovaj datum je u kalendaru obilježio Dzanan Musa, prenose španski mediji, piše Raport.

Džanan Musa: Nije imao milosti

Bosanskohercegovački košarkaš je nakon meča zagrlio Erika Quintelu, Marka Lukovića i trenera Verljka Mršića. Uvjeravao ih je da “prati sve igre Breogana”.

“Želim timu sve najbolje. Ako ovako nastave mogu doći do doigravanja. Nadam se da ću igrati u Lugu protiv njih”, dodao je Musa.

No, na parketu bivši igrač Breogana nije imao milosti za ovu ekipu.

Impresivan učinak

Imao je 21 poen, 6 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte za samo 21 minut.

Podsjetimo, bosanskohercegovački reprezentativac (206 centimetara), koji igra na poziciji krila, transfer karijere, u redove Reala, ostvario je u julu prošle godine.

Zasluga je to fantastične sezone u dresu Rio Breogana u kojem je prvenstvo Španije završio sa indeksom valorizacije od 23,1 boda u prosjeku po meču (najbolji u ligi).

Imao je i 20,1 poen po utakmici. To ga je učinilo i najboljim strijelcem lige.

Sve ovo donijelo mu je titulu najboljeg igrača (MVP) prošle sezone u španskoj ligi, koju je osvojio upravo njegov novi klub, Real. “Kraljevi” imaju i deset naslova prvaka Evrope.

Musa je prvi igrač u posljednjih 25 godina koji je dobio MVP tittulu, a da nije sa ekipom izborio plasman u play-off. Real Madrid ima deset titula prvaka Evrope uz čak 35 naslova prvaka Španije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh