Košarka

Zmajice na krilima nestvarne Jones srušile Belgiju u Skenderiji

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji sa uvjerljivih bila bolja od selekcije Belgije sa 87:81 u okviru kvalifikacija za Eurobasket koji se igra naredne godine.

BiH Belgija - FIBA

Egal smo gledali jedino u prvoj dionici nakon koje kreće pravi “uragan” našeg tima.

Probudila se Jonquel Jones i nevjerovatnom partijom praktički sama odvela našu selekciju do prve pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine.

Već nakon prvog poluvremena Jones je bila na cifri od 25 postignutih poena, a riješenja za njene poteze gošće jednostavno nisu imale. prneosi “Radiosarajevo“.

U nastavku meča naša prednost tima Gorana Loje rasla iz minuta u minut. U nekim trenucima išli smo i na rekordnih 26 poena prednosti, ali na kraju su Zmajice ipak slavile sa plus šest nakon manje drame.

Jones se zaustavila na 44 poena, a sjajno je pratila Tavić sa 17 koševa.

Kvalifikacije za Eurobasket 2023.

Bosna i Hercegovina – Belgija 87:81


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh