Košarka

Košarkašice BiH danas protiv Slovenije igraju za direktan plasman u četvrtfinale

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas igra posljednju utakmicu grupne faze Eurobasketa.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH - Arhiv / Vijesti.ba

Tačno u podne, na parketu dvorane Rhenus Sport u Strasbourgu, Zmajice će početi meč protiv Slovenije. Pobjeda donosi ogromnu nagradu, historijski plasman u četvrtfinale.

No, skoro je izvjesno da neće biti lako, poručuju iz stručnog štaba našeg nacionalnog tima.

Očekuje nas posljednja utakmica u grupi, protiv Slovenije. Eventualnom pobjedom idemo direktno u četvrtfinale. Ne smije nas zavarati njihov težak poraz protiv Belgije, jer kada su shvatili na poluvremenu da će izgubiti u tom meču odlučili su odmarati najbolje igračice za utakmicu protiv nas. Mi, naravno, svim srcem idemo da pobijedimo. Ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da dođu u što većem broju u Strasbourg”, kaže Armin Šećerović, pomoćnik selektora Gorana Loje.

Utakmica BiH – Slovenija igra se od 12 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 3. Očekuje se i veliki broj naših navijača u dvorani.

Podsjetimo, u slučaju da ne iskoriste prvu meč-loptu za plasman u četvrtfinale i izgube danas, Zmajice će novu priliku za ulazak među najboljih osam selekcija Evrope imati već sutra, kada će igrati eventualni susret baraža, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh