Fudbal

Mundo Deportivo: Zidane preuzima Bayern

Legendarni Francuz Zinedine Zidane tri godine je bez posla, a danas španski Mundo Deportivo najavljuje njegov veliki povratak pošto tvrde da je na korak od preuzimanja minhenskog Bayerna.

Zinedine Zidane - Screenshot

Bayern je danas saznao loše vijesti jer je propala opcija da Julian Nagelsmann ponovo sjedne na klupu Bavaracaci naslijedi Thomasa Tuchela, pošto će mladi stručnjak produžiti ugovor s Nogometnim savezom Njemačke.

Bavarci su se očito ekspresno okrenuli novoj meti, a španski list piše da su dvije strane već dogovorile potpis ugovora. Navodno je Zidane već tražio i pojačanja za ekipu Bayerna u zadnjoj liniji jer je nezadovoljan igračima koji čine odbrambeni bedem tima.

Bayern je klub koji ispunjava apsolutno sve uslove koje Zidane traži za povratak trenerskom poslu nakon tri godine pauze.

Veličina kluba, stabilnost srednjoročnog i dugoročnog projekta te mogućnost borbe za sve moguće titule čine Bayern najprivlačnijom opcijom za francusku zvijezdu, koja nikada nije finansijske motive stavljala na prvo mjesto kada je u pitanju nastavak karijere.

Zidane je u karijeri vodio samo ekipu Real Madrida, a iz godine u godinu se spominjao i kao mogući selektor Francuske, no nikada nije dočekao smjenu Didiera Deschampsa, koji je i dalje na čelu Trikolora.

S Realom je Zidane osvojio tri titule u Ligi prvaka i dvije u španskoj La Ligi, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh