Fudbal

Bayer Leverkusen prvi put u istoriji prvak Njemačke

Pobjedom nad Werder Bremenom, rezultatom 5:0 ekipa Bayer Leverkusen osigurala je prvu historijsku titulu prvaka Bundeslige.

Bayer je prekinuo dominaciju Bayern Minhen. Bavarci su naime čak 11 godina zaredom osvajali naslov prvaka Njemačke.Međutim, izgleda da nevjerovatnom nizu dolazi kraj, tačnije potrebno je još 45 minuta i Njemačka će dobiti novog prvaka.

U spektakularnoj sezoni u kojoj još nisu upisali nijedan poraz formirali su ekipu koja gazi sve pred sobom. Igrači su proigrali na svakom polju, a najveće zasluge pripale su treneru Xabiju Alonsu.Španski stručnjak oduševio je cijelu Evropu, a njegov rad odlučili su ‘okruniti‘ i iz gradske uprave,pišu Vijesti

Naime, Alonsu su odlučili odati počast tako što su ime ulice koja vodi do stadiona nazvali u čast njemu: “Xabi-Alonso-Alle”.

Rezultat i strijelci:

Bayer Leverkusen – Werder 5:0 (Boniface 25′, Xhaka 60′, Wirtz 67′, 83′, 90′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh