Fudbal

152. sarajevski derbi pred punim tribanama

Vječiti rivali igraju svoj 152. derbi u historiji, a tribine stadiona Grbavica su odlično popunjene.

Nakon što su propustili prethodni derbi zbog zabrane policije, poslije incidenata koji su se od ranog jutra dešavali na području Sarajeva, ovoga puta nisu zabilježeni incidenti, pa su navjerniji navijači Bordo tima došli na stadion Grbavica. Navijači u velikom broju uspjeli ući na stadion Grbavica.

Iako je bilo problema s ulaskom zbog opsežnijih provjera MUP-a KS, veći dio tribina stadiona Grbavica je ispunjeno.

Ostali su manji dijelovi južne i istočne tribine koji su slobodni, a čini se da će Grbavica biti apsolutno ispunjena do posljednjeg mjesta.

Igrači su završili zagrijavanje, uskoro će meč početi!

19:45
Treneri obje ekipe odabrali su svoje sastave.

Bruno Akrapović je odabrao sljedećih 11 nogometaša koji će početi za FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Galić, Mekić, Karić, Štilić, Hiroš, Boljević, Krpić.

S druge strane, trener FK Sarajevo Simon Rožman odabrao je sljedeće igrače: Iliev, Čelik, Soldo, Aničić, Radović, Beganović, Julardžija, Kyeremeh, Mustafić, Buljubašić, Čataković.

19:30
Izrazito veliki interes za 152. sarajevski derbi.

Zbog detaljnih pregleda svih koji žele da uđu na stadion Grbavica, pola sata pred početak meča se pred stadionom još nalazi veća grupa navijača Željezničara. Ipak, i pored malo sporijeg ulaska na stadion, tribine su izuzetno dobro popunjene,piše Radiosarajevo

FK Sarajevo je rasprodalo sve karte za svoje navijače, i Bordo tim će na Grbavici imati veliku podršku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh