Fudbal

FK Velež se oglasio nakon zabrane za Red Army

Predstojeći mostarski derbi Pod Bijelim brijegom proći će bez navijača Veleža, odluka je MUP-a HNK.

FK Velež - SCsport.ba

Tim povodom oglasili su se i iz Fudbalskog kluba Velež, čije saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je naš Klub danas zaprimio informaciju MUP-a HNK u kojoj smo obaviješteni da našim navijačima neće biti dozvoljen dolazak na stadion Pod Bijelim brijegom na meč 26. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine između HŠK Zrinjski i FK Velež.

“Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijskih službenika Uprave policije MUP-a HNK urađena je bezbjednosna procjena, na osnovu koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija između HŠK Zrinjski i FK Velež, a sve u cilju očuvanja JRM i bezbjednosti građana grada Mostara. – naveli su između ostalog u službenom saopštenju MUP-a HNK”

Nadamo se da će naši fudbaleri na sutrašnjoj utakmici uspjeti ostvariti željeni rezultat, iako bi bez sumnje njihov posao na terenu bio znatno lakši kada bi uz njih, kao i uvijek do sada, bili naši vjerni navijači”, navodi se u saopštenju Veleža, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh