Fudbal

Izdat nalog za hapšenje nekada najjačeg čovjeka španskog fudbala!

Tužilaštvo je izdalo nalog u okviru operacije za nepravilnosti ugovora REEF u vezi sa Superkupom Španije koji se održava u Saudijskoj Arabiji

Veliki skandal potresa španski fudbal, nakon što je policija upala u prostorije Fudbalskog saveza i uhapsila nekoliko ljudi, a sada je i izdala potjernicu za hapšenje Luisa Rubijalesa, bivšeg predsjednika Saveza.

Rubijales je posljednjih mjeseci van fudbala zbog skandala koji je izazvao, kada je poljubio Dženi Hermoso (Jenny Hermoso) na dodjeli titule prvaka svijeta španskim igračicama.

Kako piše Marca, on je trenutno u Dominikanskoj Republici.

Rubijales već mjesecima putuje u ovu zemlju iz poslovnih razloga, a nakon što ga je FIFA izbacila iz fudbala, sve češće je u Santo Domingu, gdje ima poslovne puteve povezane s bejzbolom, ali i indirektno fudbalom.

Tužilaštvo je u srijedu izdalo nalog za njegovo hapšenje u okviru operacije za nepravilnosti ugovora REEF u vezi sa Superkupom Španije koji se održava u Saudijskoj Arabiji, kao i u radovima na La Kartuha stadionu.

Pošto između Španije i Dominikanske Republike postoji sporazum o ekstradiciji još od 1981. godine, veliki su izgledi da će Rubijales biti deportovan i proslijeđen u zatvor u Španiji zbog optužbi za malverzacije.

Sam Rubijales je istakao da nije uradio ništa loše.

– Nikada ništa nisam pogriješio. Ne znam ništa. Kada me budu pitali, odgovorit ću sve – poručio je Rubijales iz Dominikanske Republike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh