Fudbal

Ronaldo se izvinio Saudijcima: U Evropi je to normalno raditi, ali ovdje više neću

Cristiano Ronaldo - agencije

Cristiano Ronaldo suspendovan je na dvije utakmice zbog prostačkih gesti koje je uputio dijelu navijača koji su ga provocirali uzvikujući ime Lionela Messija.

Podsjetimo, napadač Al Nassra je na već uobičajene provokacije koje je dobio tokom meča s Al Shababom vulgarno odgovorio navijačima prvo se hvatajući za uho sugerišući da ih “ne čuje dobro”, a potom i hvatajući se za međunožje simulirajući (valjda) da se samozadovoljava.

Na konferenciji za medije 39-godišnji Ronaldo još jednom se izvinio za gestu.

“Uvijek ću poštovati kulture svih zemalja, uvijek sam ih i poštovao. Kao što sam rekao, tu gestu više nikad neću ponoviti u ovoj zemlji, ali u Evropi je to sasvim normalno. Ponekad nas strast i napetost dovedu do pogrešaka”, rekao je Ronaldo.

Inače, konferencija za medije organizovana je uoči današnje revanš utakmice azijske Lige prvaka u kojoj će Al-Nassr igrati protiv Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prvoj utakmici četvrtfinala Al-Ain je pobijedio 1:0, ali Ronaldo je optimista.

“Spremni ovo okrenuti. Insha’Allah”, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Portugalac je u Al Nassru od 2022. godine. U 50 utakmica postigao je 42 gola uz 13 asistencija, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh