Fudbal

Bivši igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

Nekadašnji fudbaler rezervnog tima Real Madrida Jota Peleteiro promijenio je vjeru zbog žene iz Srbije.

Ajla Etemović i Jota Peleteiro - Instagram

Jota je tokom karijere nastupao za brojne poznate klubove poput Celte, gdje je prošao mlađe kategorije, preko B tima Reala, Eibara, Brentforda, Birminghama i Aston Ville do Alavesa.

U Španiji se fudbaler rođen u Pobra da Karaminjalu i penzionisao 2021. godine, a španski AS piše da je sada prešao u islam. On se na taj korak odlučio zbog sadašnje partnerice Ajle Etemović, manekenke iz Novog Pazara sa kojom je uplovio u vezu.

„Uvijek sam imao zamisao da ostavim trag na Zemlji. Da budem primjer i pokušam da učinim svijet boljim mjestom“, rekao je bivši fudbaler prije nekoliko dana za ABC.

Istom prilikom nije spomenuo da je riječ o promjeni vjere, dok su mu prijatelj, Faisal Buresli iz Kuvajta, i brojni drugi iz islamske zajednice poželjeli sreću.

Jotina nekadašnja žena Jessica Bueno je “zabrinuta zbog toga kako će njegovo novo religijsko opredjeljenje uticati na njihovo dvoje djece”.

Srbijanska manekenka je u međuvremenu izbrisala svoj nalog na društvenim mrežama, a poznato je da su njih dvoje javno u vezi od oktobra prošle godine.

Španski mediji pišu da je Peleteiro još prije dva mjeseca saopštio nekadašnjoj supruzi i djeci svoju odluku.

Uz Novopazarku, veliki dio razloga za takvu odluku je upravo spomenuti Buresli, sa kojim je Jota upoznao islam i običaje dok je poslom bio u Kuvajtu i okolnim zemljama.

Etemović je rođena 1991. godine i bavi se manekenstvom dugo, a radila je u nekim od najvećih modnih centara poput Milana ili Pariza i Njujorka.

Za lijepu plavušu iz Sandžaka se pisalo i da živi u Holandiji, u Amsterdamu. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh