Fudbal

Haland kao menadžer: Kako je sjajni Norvežanin sredio transfer Mančester sitiju

On je na Etihad stigao na ljeto 2022. godine iz Borusije Dortmund

Norveški fudbaler i napadač Mančester sitija Erling Haland (Haaland) je neumoljiv golgeter, ali znate li da se dobro snašao i kao “menadžer” igrača?

Naime, Haland je stigao u Mančester siti na ljeto 2022. godine iz Borusije Dortmund. Siti je “Milionerima” isplatio 60 miliona i ugrabio igrača kojeg su svi željeli dovesti.

Međutim, Haland je zaslužan i za jednu “pljačku”. Na jednom treningu čuo je da Mančester siti želi dovesti jednog defanzivca.

Halanda je svojevremeno zastupao Mino Raiola, pokojni agent koji je bio jedan od najboljih u svom poslu, pa je “pokupio” koju foru.

Prišao je Pepu Gvardioli (Guardiola) i saradnicima i predložio im Manuela Akandžija (Akanji), svog saigrača iz Borusije Dortmund.

Akandži i Haland: Igrali zajedno u Borusiji Dortmund. AP

– Znate kakav sam, kakva mi je igra i skok. U Dortmundu je Manuel Akandži bio jedini igrač koji je mogao da se “potuče” sa mnom.

On je mogao da iznudi loptu i da mu ne mogu ništa. Ističe mu ugovor u Dortmundu, obratite pažnju na njega – rekao je Haland Gvardioli.

Nekoliko dana kasnije Mančester siti je doveo Akandžija za oko 20 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh