Fudbal

Majnc otpustio igrača zbog podrške Palestini: Sada ga tuže i traže da plate njegovu zamjenu

El Gazi je u Majnc stigao početkom sezone kao slobodan igrač, ali se nije dugo zadržao

Nizozemskog fudbalera Anvara El Gazija (Anwar El Ghazi) otpustio je njemački bundesligaš Majnc zbog objave na Instagramu, kojom je podržao narod Palestine nakon početka rata s Izraelom i bombardovanja Gaze.

El Gazi je u Majnc stigao početkom sezone kao slobodan igrač, ali se nije dugo zadržao.

Kako je objavio njemački list “Bild”, El Gazi je tužio Majnc zbog načina na koji je otišao iz kluba, jer ga, navodno, bundesligaš nije obavijestio da će dobiti otkaz, što je uobičajena praksa kad se raskida ugovor, a sada je priča dobila novi nastavak.

Kako piše “Daily Mail”, danas je njemački klub tužio Nizozemca. Od njega će tražiti finansijsku odštetu kojom bi platili njegovu zamjenu, jer smatraju da su oštećeni za novac koji su izdvojili na njegovo dovođenje.

On je stigao besplatno, ali je dobio nepoznat iznos za potpis ugovora i naravno, plaću u skladu s ugovorom, koja mu je po raskidu isplaćena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh