Fudbal

Gvardiola najbolji trener u 2023.

Pep Gvardiola najbolji je trener u 2023. godini u izboru Međunardone fudbalske federacije, ozvaničila je večeras FIFA rezultat velikog biranja pod njenom ingerencijom.

Pep Guardiola - Nezavisne.com

Reklo bi se više nego očekivan epilog glasanja, jer je nevjerovatni Španac tokom prošlih 12 mjeseci vodio Mančester siti do čak pet trofeja u istorijskoj sezoni ovog engleskog kluba.

Pod njegovom komandom, “Građani” su podigli trofeje u Premijer ligi i FA kupu, konačno su “presjekli vrpcu” u Ligi šampiona, a nije im bilo ravnih na Svjetskom klupskom prvenstvu, a dobili su i finale Superkupa Evrope.

Otuda ubedljivih 28 glasova za bivšeg stratega Barselone i Bajerna, s kojima se takođe naosvajao raznih takmičenja, dobijenih od strane anketiranih kolega, kapitena ekipa, medija i navijača.

Odnosno čak deset više od bivšeg šefa struke aktuelnog italijanskog prvaka Napolija – Lučana Spaletija. Treće mjesto zauzeo je najmlađi u ovoj konkurenciji, Simeone Inzagi (Inter), kome je pripalo 11 glasova, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh