Fudbal

Fenerbahče i Galatasaraj ostali dužni: Veliki turski derbi obilježio sukob Džeke i Ikardija

Bila je ovo prava taktička utakmica sa mnogo prekršaja i mnogo prekida

klix.ba

Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja remizirali su u velikom derbiju u sklopu 18. kola turske Superlige sa 0:0.

Danima se najavljivao spektakl i direktan okršaj dvije najbolje ekipe Turske u ovoj sezoni, ali su nam na kraju i jedni i drugi ostali dužni,piše Avaz

U prvom poluvremenu nije bilo pretjerano uzbuđenja, a prvi dio utakmice obilježio je sukob najboljih strijelaca ekipa Edina Džeke i Maura Ikardija (Icardi).

Džeko je napravio jedan faul u 24. minuti, a onda se ljutio što njemu nije sviran u istoj akciji. Ikardi se žalio kod sudije, tražeći karton za Džeku, nakon čega ga je Edin odgurnuo i krenuo je verbalni sukob. Ostali igrači su se uključili i spriječili da verbalni sukob preraste u fizički.

Najbolju za Fenerbahče imao je Sebastijan Šimanski (Szymanski) koji je šutirao tik pored lijeve stative u 61. minuti nakon odlične akcije “Plavo-žutih”.

Abdulkerim Bardakči (Bardakci) je imao najbolju priliku za Galatasaraj, ali je njegov pokušaj iz 77. minute odbranio Dominik Livaković. Kapiten Fenera i BiH Džeko igrao je do 94. minute kada ga je zamijenio Miči Bačuaji (Michy Batshuayi).

Bila je ovo prava taktička utakmica sa mnogo prekršaja i mnogo prekida u kojoj su na kraju Fener i Galata podijelili bodove.

Nakon ove utakmice Džeko i Fenerbahče su ostali na čelu tabele sa 44 boda, koliko ima i Galatasaraj ali uz lošiju gol razliku.

Inače, ove dvije ekipe će ponovo igrati jedna protiv druge, a za pet dana će ukrstiti koplja u meču turskog Superkupa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh