Fudbal

Zrinjski pobijedio Sarajevo: Derbijem u Mostaru okončan prvi dio sezone Premijer lige BiH

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Sarajevo 2:0, u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, čime je okončan prvi dio sezone. Plemići i aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine završili su najuspješniju godinu u historiji kluba, osvojivši duplu krunu i ostvarivši plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Zrinjski, Sarajevo - N1

Prvu priliku na meču imali su gosti sa Koševa. Mirza Mustafić je presjekao dodavanje Damira Zlomislića, pucao sa davdesetak metara, ali odlično njegov udarac zaustavio je Marko Marić.

Uzvratili su domaći, kada je Antonio Ivančić ubacio loptu u kazneni prostor Sarajeva iz slobodnog udarca, ali Marin Aničić u posljednjem trenutku izbacuje loptu u korner.

Novu priliku na isteku pola sata igre, imao je Ajdin Hasić. Fudbaler Bordo tima zaprijetio je odličnim udarcem sa vrha šesnaesterca, ali je ponovo Marić odlično intervenisao.

Pet minuta kasnije penal za Plemiće. Najprije je Franka Sabljića u kaznenom prostoru Sarajeva oborio Amar Beganović, a Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Nemanja Bilbija, ali sjajnom intervencijom uz pomoć stative, udarac kapitena Zrinjskog brani Lovre Rogić.

Nije dugo trebalo najboljem strijelcu Premijer lige BiH, da se iskupi i postigne 15. gol u sezoni. Napadač Zrinjskog udarcem sa mnogo osjećaja prevario je odbranu Sarajeva i Rogića, te poslao loptu u mrežu gostiju.

Novi gol tim Simona Rožmana primio je u najgorem mogućem trenutku, pred odlazak na odmor u 44. minuti. Poslije prekida koji je izveo Tomislav Kiš, najbolje se u šesnaestercu pred Rogićem snašao Zlomislić i povisio na 2:0, pored nespremne odbrane Sarajeva.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Jedino vrijedno pomena je šansa Mustafića u 66. minuti, kada je njegov udarac odbranio Marić.

Ovom utakmicom okončan je prvi dio sezone u Premijer ligi, a povratak fudbalera na terene zakazan je u februaru 2024. godine, utakmicama 19. kola.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, prezimit će na drugoj poziciji sa 38 bodova, sedam manje u odnosu na lidera banjalučki Borac. Sarajevo se mora zadovoljiti pozicijom broj četiri, Bordo tim sada ima 33 boda, koliko i trećeplasirani Velež. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh