Fudbal

Edin Džeko postavio novi rekord turskog fudbala u Evropi

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko igra fantastičnu debitantsku sezonu u dresu Fenerbahčea, s kojim je sinoć izborio plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Edin Džeko - vijesti.ba

U pobjedi nad Spartakom iz Trnave rezultatom 4:0, Džeko je postigao dva gola i tako je ispisao historiju turskog fudbala u evropskim takmičenjima.

Naš napadač je sa 37 godina postao najstariji fudbaler koji je postigao dva gola za neki turski klub u Evropi, a učinio je to u velikom stilu – u 59. i 61. minuti susreta.

Edin Džeko je tako stigao do svojih prvih golova u grupnoj fazi Konferencijske lige ove sezone, čime je dodatno popravio svoju fenomenalnu statistiku u Fenerbahčeu, za koji je ove sezone na 21 utakmici ukupno upisao 16 golova i sedam asistencija.

Fenerbahče je grupu H završio na prvom mjestu sa 12 bodova, čime je osigurao direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Vrijedi podsjetiti da je Fenerbahče ljetos doveo Edina Džeku iz Intera potpuno besplatno, što je već ocijenjeno kao jedan od najboljih poteza turskog velikana ikada, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh