Fudbal

Albanija se plasirala na Evropsko prvenstvo, selektor pao u delirij

Fudbalska reprezentacija Albanije jučer je i zvanično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Njemačkoj.

Albanija je kao gost remizirala sa Moldavijom rezultatom 1:1, a nakon završetka utakmice između Poljske i Češke Republike (1:1), postalo je jasno da su Albanci završili posao i matematički obezbijedili EURO.Uoči posljednjeg kola, Albanija ima 14 bodova i prva je u grupi E. Češka Republika ima 12 bodova i na drugom je mjestu, dok je Poljska treća sa 11, s tim što su Poljaci već odigrali svih osam mečeva.

Četvrto mjesto drži Moldavija sa deset bodova, koja će u posljednjem kolu gostovati Češkoj u direktnom okršaju za drugo mjesto i plasman na EURO.

Albanija će u posljednjem kolu na svom terenu igrati protiv Farskih Otoka, ubjedljivo najslabije ekipe u grupi, što će biti prilika da navijači u Tirani proslave veliki uspjeh svoje selekcije kojoj će to biti drugo učešće na Evropskim prvenstvima nakon 2016. godine.

Zanimljivo je bilo nakon utakmice u Kišnjevu vidjeti reakcije albanskih fudbalera i posebno selektora Sylvinha, koji je bio posebno euforičan kada je, u tom trenutku, shvatio da je njegova selekcija na milimetar od plasmana na Euro,pišu Vijesti

Kasnije u toku večeri otklonjene su sve dileme, pa se Albanci već pripremaju za ponedjeljak i veliko centralno slavlje na ulicama Tirane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh