Fudbal

Velika pobjeda Rođenih u gradskom derbiju

Fudbaleri Veleža su u 14. kolu Premijer lige deklasirali ekipu Zrinjskog, bilo je 3:0 za domaćina koji se tako u potpunosti revanširao velikim rivalima za poraz iz prvog dijela sezone.

Velež , Zrinjski - HŠK Zrinjski

Velež potopio Zrinjski i u potpunosti mu se revanširao za poraz iz prvog dijela sezone

Zrinjski je u prvom međusobnom derbiju pobijedio Velež rezultatom 3:0 pa su im se sada Rođeni u potpunosti revanširali i odgovorili na negativan rezultat od prije dvadesetak dana.

Rođeni su u potpunosti dominirali utakmicom i sasvim zasluženo potopili aktuelnog i dvostrukog uzastopnog prvaka naše zemlje što im je bila prva pobjeda poslije deset uzastopnih mečeva bez trijumfa.

Posljednji put je Velež pobijedio 31. oktobra 2020. godine na ovom istom stadionu kada je bilo 2:0, a u strijelce su se upisali Obren Cvijanović i Fejsal Mulić.

Što se tiče utakmice, prvi je zaprijetio Velež i to u šestoj minuti kada je Guliashvili šutirao nakon centaršuta Vehabovića, ali je Marić dobro reagovao. Isti akteri su bili na djelu i minutu kasnije kada je golman Zrinjskog na fantastičan način zaustavio udarac gruzijskog ofanzivca da bi na odbijenu loptu natrčao Asmir Suljić koga je izblokirala odbrana Plemića. prenosi Klix

U 34. minuti susreta navijači Zrinjskog su se sukobili sa policijom te su ubacivali kamenje na teren nakon čega je glavni sudija meča Irfan Peljto prekinuo susret i poslao nogometaše u svlačionicu. Susret se nastavio poslije 25 minuta nakon čega je glavni arbitar meča još jednom prekinuo utakmicu i to poslije jedne od najkontroverznijih navijačkih poruka ikada.

Na tribini gdje su smješteni navijači Veleža nalazila se poruka za njihove gradske rivale koja je sadržavala kukasti križ, ustaški simbol i Davidovu zvijezdu. Nakon što je pomenuta poruka uklonjena, susret je ubrzo i nastavljen.

Prekidi su više godili domaćinu susreta koji je u 41. minuti došao do prednosti. Nakon ubacivanja Ede Vehabovića, lopta je došla do Nermina Haskića koji se odlično snašao i pogodio za veliku radost Rođenih čime je postavljen konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je Velež ponovo otvorio dobrom prilikom. Zaprijetio je Oreč dalekometnim udarcem, ali je Marić odbio loptu u korner poslije kojeg nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog da bi u 53. minuti Velež udvostručio prednost. Nakon jedne greške igrača Zrinjskog lopta je došla do Giorgija Guliashvilija koji je zatresao mrežu Marića i udvostručio vodstvo Rođenih.

Svega nekoliko minuta kasnije uslijedila je prva dobra šansa za Zrinjski, ali je udarac Ćužea otišao pored gola da bi u 62. Kiš skrenuo loptu nakon centaršuta Memije, no Hadžikić je dobro reagovao. Četiri minute nakon toga šutirao je i Bilbija iz slobodnjaka, ali je njegov udarac završio preko gola Hadžikića da bi u 79. minuti Velež postigao i treći gol.

Matej Senić je katastrofalno pogriješio, pokušao je dodati loptu do Marića, nju je presjekao Guliashvili i postigao svoj drugi gol na utakmici.

Zrinjski se nakon tog gola i potpuno predao i u 90. minuti pokazao svu svoju nemoć na današnjem susretu budući da je Filip Bradarić dobio direktan crveni karton pa su gosti utakmicu okončali sa igračem manje.

Do kraja nije bilo nikakvih dešavanja te je Velež sasvim zasluženo slavio veliku pobjedu protiv najvećeg rivala.

Velež će u 15. kolu Premijer lige BiH gostovati kod Širokog Brijega na Pecari dok će Zrinjski u sljedećem meču odmjeriti snage također sa Širokobriježanima, ali u zaostaloj utakmici šestog kola.

Rezultat i strijelci:

Velež – Zrinjski 3:0 (Haskić 42′, Guliashvili 53′, 79′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh