Fudbal

U Veležu najavili gradski derbi: Nadamo se pozitivnom rezultatu

Povodom predstojećeg mostarskog gradskog derbija u press salonu stadiona “Rođeni“ organizovana je
konferencija za medije. Derbi su najavili trener Dean Klafurić, kapiten Denis Zvonić i Ante Oreč.

– Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu, izjavio je trener Klafurić.

Gradski derbi je posebna utakmica za sve igrače. Kapiten Denis Zvonić učesnik derbija je od 2011. i odigrao ih je veliki broj.

– Naravno, pred nama je teška i zahtijevna utakmica. Pripremili smo se, analizirali neke stvari, trebamo ispraviti greške… Nadamo se pozitivnom rezultatu, rekao je Zvonić.

– Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektujemo protivnika, vjerujući u naš kvlalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu, dodao je Oreč.

Meč Veleža i Zrinjskog igra se u ponedjeljak od 18 sati. Sudit će ga najbolji bh. sudija Irfan Peljto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh