Fudbal

Evo kako se Ronaldo opušta pred dolazak u Zenicu

Cristiano Ronaldo s pravom se smatra jednim od najvećih fudbalra u historiji – a portugalska superzvijezda sada je dokazala da ima talenta i za druge sportove.

vijesti

Portugal će u petak ugostiti Slovačku prije nego što će u ponedjeljak krenuti u Bosnu, piše N1.

Peterostruki osvajač Ballon d’Or ove sezone već je zabio 11 golova u isto toliko utakmica za saudijsku prvoligašku ekipu Al Nassr i nastojat će prenijeti tu formu u nacionalnoj selekciji.

Portugalova selekcija sastala se ranije ove sedmice i odvojila vrijeme od svojih priprema prije utakmice za igranje košarke.

Snimka na kojoj Ronaldo pogađa iz daljine sada kruži društvenim mrežama, ostavljajući obožavatelje portugalske zvijezde impresioniranima.

Ronaldo je dosad uživao u sjajnim igrama u kvalifikacijama za Euro 2024. sa Portugalom, postigavši ​​pet golova u isto toliko utakmica. Ekipa Roberta Martineza je na korak su od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine.

Pobjeda nad Slovačkom i poraz Luksemburga od Islanda garantovala bi Portugalu mjesto na takmičenju. Ronaldo se navodno nije namjerio takmičiti samo na EURU, već i na Svjetskom prvenstvu 2026. u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi.

Španska radijska stanica Cadena COPE tvrdi da je Ronaldo rekao Al Nassru da bi želio potpisati produženje ugovora do 2027., kada će biti u ranim četrdesetima. To bi mu omogućilo posljednji pokušaj osvajanja Svjetskog prvenstva, jedinog velikog trofeja koji mu je dosad izmakao.

Obraćajući se novinarima u julu, Ronaldo je najavio planove za produženje svoje karijere barem do 2024. godine, insistirajući na tome da još ima što pokazati.

“Uvijek imam nešto za dokazati, kad nemamo šta dokazati, to je znak da smo za života mrtvi”, rekao je.

“Svake godine uvijek imam nešto za pokazati. Dokazujući da mogu biti primjer dugovječnosti, s 38 i pol godina mislim da ću još uvijek raditi vrlo zanimljive stvari. Šta? Golovi, asistencije, dobra priprema, odigrati dobro kvalifikacije, dobro Evropsko prvenstvo i nastaviti raditi ono što sam radio u svojoj 21-godišnjoj karijeri.

“Nastavit ću uživati ​​na isti način. I dalje se osjećam korisno i dobro. To je nastavak uživanja u fudbalu, što mi se najviše sviđa.”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh