Fudbal

Zmajevi otputovali za Lihtenštajn, sutra utakmica u Vaduzu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine čarter letom sa sarajevskog aerodroma otputovala je danas za Vaduz, gdje će sutra odmjeriti snage sa selekcijom Lihtenštajna u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Savo Milošević - fena

Predvođeni novim selektorom Savom Miloševićem reprezentativci BiH spremali su se na Ilidži za predstojeće mečeve u Lihtenštajnu, te protiv Portugala u Zenici.

Reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro te će naredni mečevi selektoru Miloševiću poslužiti za uigravanje ekipe za mečeve baraža Lige nacija kroz koje će BiH pokušati prvi put da izbori nastup na smotri najboljih evropskih reprezentacija.

Selektor se već na prvom ispitu suočio sa problemima s obzirom na to da neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima su Rade Krunić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović.

No, iz tabora bh. tima naglašeno je da će ekipa u svaku utakmicu ući maksimalno motivirano. Milošević je na još na predstavljanju najavio da će dati sve od sebe da ekipu ‘razdrma’ i popravi atmosferu.

“Jako bitno za mene će biti da nađem način da doprem do njih kada vidim u kakvom su stanju igrači. Bez motiva je jako teško natjerati čovjeka da daje sve od sebe. Imam dojam da neki igrači misle da su sigurni tu, ali nogomet ne trpi komfor zonu”, rekao je selektor.

Nogometaši BiH danas će trenirati u Vaduzu, a planirana je i službena pres-konferencija u 18.30 sati. Utakmica se igra u petak u 20.45 sati. Povratak u BiH planiran je za subotu, a do utakmice s Portugalom ekipa će boraviti u Zenici, piše FENA.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh