Fudbal

Mbape pomilovan od čelnika kluba: Francuz vraćen na trening prvog tima

Odnosi igrača i kluba zategnuti su već neko vrijeme, ali do rastanka nije došlo

Nakon što je PSG odigrao katastrofalnu utakmicu protiv Lorijena, čelnici kluba i trener Luis Enrike (Enrique) odlučili su vratiti Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u prvi tim.

Odnosi igrača i kluba zategnuti su već neko vrijeme, ali do rastanka nije došlo.

PSG je objavio da je odlučeno da Mbape ponovo bude u prvom timu.

– Poslije veoma konstruktivnih i pozitivnih razgovora između kluba i Mbapea prije utakmice protiv Lorijena, igrač je vraćen u prvi tim za trening – navodi se u klupskom saopćenju.

Napadač je propustio prvu utakmicu svog tima u Ligi 1, kao i Nejmar (Neymar), ali za razliku od Brazilca sa njim su se pomirili.

Ranije je objavljeno da su PSG i Mbape spremni vratiti se za pregovarački sto, a Francuz je ranije nagovijestio da neće iskoristiti opciju produženja ugovora sa klubom poslije 2024. godine, što znači da će biti slobodan potpisati predugovor sa drugim klubom od 1. januara 2024. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh