Fudbal

Gotovo je, Harry Kane pravi transfer koji se čeka mjesecima

Engleski napadač Harry Kane karijeru će nastaviti u Bayernu.

Harry Kane - Tottenham

Kapiten i najbolji strijelac Tottenhama u historiji je nakon dugo razmišljanja odlučio da napusti London i karijeru nastavi u Bundesligi.

Najnovije vijesti o Kaneovom transferu donosi ugledni novinar Fabrizio Romano, sa svojim prepoznatljivim “Here we go” kojim označava završen posao.

On piše da Harry Kane danas putuje za Njemačku, gdje već ima zakazane medicinske preglede, što su potvrdili i brojni ugledni britanski mediji među kojim je i Sky Sports.

Tottenham i Bayern su dugo pregovarali i na kraju se dogovorili oko cifre od fiksnih 100 miliona eura obeštećenja. Londonskom klubu bi kroz određene bonuse moglo pripasti još 20 miliona eura.

Harry Kane je dijete Tottenhama, a ovaj klub je napuštao samo kako bi odlazio na posudbe u Leyton, Millwall, Norwich i Leicester. Transfer u Bayern će mu biti prvi transfer u životu.

Sjajni napadač je šest puta bio najbolji strijelac Premier lige, a trenutno se zaustavio na brojci od 213 golova u najjačoj engleskoj ligi, odmah iza legendarnog Alana Shearera koji je sa 260 golova najbolji strijelac u historiji lige, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh