Fudbal

Jurgen Klopp: Pozivam FIFA-u i UEFA-u da reaguju zbog ovog što Saudijci rade

Jurgen Klopp je pozvao FIFA-u i UEFA-u da reaguju zbog agresivnog napredovanja Saudijske Arabije kada je u pitanju pustošenje tržišta evropskih fudbalera.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Saudijci kupuju sve što mogu, a Klopp smatra da svi moraju biti svjesni promjene koju je to donijelo na fudbalsko tržište te na to i odgovoriti.

“Utjecaj Saudijske Arabije je ogroman u ovom trenutku. Najgora stvar je što prijelazni rok u ovoj državi traje tri sedmice duže nego kod nas. Pozivam FIFA-u i UEFA-u da reaguju. Mora se pronaći neko rješenje”, pozvao je Klopp.

Podsjetimo, iz Liverpoola su već tri igrača ovog ljeta otišla u Saudijsku Arabiju. Riječ je o Fabinhu, Hendersonu i Firminu, prenosi Index.

Isti problem komentarisao je i Pep Guardiola, on je svoj komentar dao nedavno na pripremnoj turneji u Južnoj Koreji. Španskog stručnjaka je na komentar o Saudijcima nagnao nedavni odlazak Riyada Mahreza iz Cityja.

Krilni napadač je napustio Pepov klub kako bi potpisao za Al Ahli za 40 miliona eura, a dobio je i basnoslovnu plaću. Čak ni City, klub koji raspolaže s daleko najviše novca na svijetu, nije imao način da ga odgovori.

“Ne tražimo zamjenu za Riyada po tome kakav je on igrač, svaki igrač je drugačiji. Ono što moramo istaknuti je da je Saudijska Arabija promijenila tržište igrača. Prije nekoliko mjeseci, kad je Ronaldo bio jedini koji je otišao tamo, niko nije očekivao da će mnogi top igrači napraviti isto. U budućnosti će toga biti još više i klubovi toga moraju biti svjesni”, rekao je Guardiola, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh