Fudbal

Bašić: Velika pobjeda, pripreme počinjemo već u avionu

Trener Željezničara Nermin Bašić nakon pobjede protiv Dinamo Minska u uzvratnom meču 1. pretkola Konferencijske lige kaže da će se njegovi igrači već u avionu spremati za naredni meč protiv Neftcija.

– Moram čestitati svojoj ekipi, fenomenalna utakmica, taktički fenomenalno. Pogodili smo s određenim izmjenama i s promjenom formacije. Sve smo ideje Dinama zaustavili pogotovo u prvom poluvremenu. U prvoj utakmici smo igrali jako dobro, nismo imali sreće.

Danas smo još jednom odigrali dobro. Ovo je velika pobjeda Želje, izbaciti jedan Dinamo koji je igrao Europa ligu, velika pobjeda i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Želim sreću Dinamu u prvenstvu, fantastičan su klub, želim da osvoje prvenstvo. Nama ostaje već sada da se u avionu pripremamo bez euforije za narednog protivnika. Drago mi je da smo našim navijačima ponudili još jednu evropsku utakmicu jer oni to zaslužuju – poručio je trener Plavih sa Grbavice.

Željezničar će u narednom kolu igrati sa azerbejdžanskim Neftcijem, a prvi meč je zakazan na Grbavici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh