Fudbal

Sarajevo kompletiralo jedan od najvećih transfera ikada

Sarajevo - FK Sarajevo

Venecuelanski reprezentativac Adalberto Penaranda novi je nogometaš FK Sarajevo, ozvaničio je Bordo klub na svojim društvenim mrežama.

Penaranda je već dva dana u Sarajevu, gdje se pridružuje Bordo timu u sklopu priprema za narednu sezonu. Ovaj venecuelanski krilni ofanzivac stigao je kao slobodan igrač na Koševo, nakon što u proteklom mandatu nije upisao niti jedan nastup za Boavistu u Portugalu zbog administrativno-finansijskih problema kluba.
Nekada veliki talent španske La Lige, Penaranda bi mogao biti veliko pojačanje za FK Sarajevo ukoliko uspije nametnuti željenu formu i vratiti se u takmičarski ritam.

Iz FK Sarajevo saopćili su kako je potpisao ugovor do 2026. godine.

“Reprezentativac Venecuele, Adalberto Penaranda, novi je igrač FK Sarajevo. On u naš klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je proteklu sezonu bio član portugalske Boaviste. FK Sarajevo i Adalberto Penaranda potpisali su ugovor do 2026. godine”, ozvaničeno je s Koševa.

Penaranda u Premijer ligu BiH dolazi s nezapamćenim CV-jem, pošto je bio član klubova iz tri najjače lige svijeta (Premier liga, Serija A i La Liga).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh