Fudbal

Matej Deket, predvodnik nove generacije Zmajeva: S Borcem želim na tron!

Matej Deket jedan je od najtalentovanijih igrača u Bosni i Hercegovini. Predvodnik generacije Borca koja u narednoj sezoni želi zasjeti na bh. tron, kapiten pionirske selekcije, te njen najbolji igrač nada se uspješnoj sezoni, a najveća želja je, kako nam je rekao, da ga zaobiđu povrede.

– Ove sezone ću prvi put igrati Premijer ligu, što je izazov za mene. Porudit ću se da pružim bolje partije nego u prošlim sezonama. Moja očekivanja su uvijek velika, pa tako i sad. Mislim da ćemo uz kvalitetan rad uspjeti da zauzmemo jedno od prva tri mjesta na tabeli, kaže Deket.

Smatra da Borac predvođen Asmirom Avdukićem može osvojiti naslov prvaka BiH.

– Ova generacija, na čelu sa trenerom Avdukićem, ima kvalitet da osvoji ovo takmičenje, dodaje.

Jasno je i koji klubovi su najveći konkurenti.

– Čitava liga veoma kvalitetna, a za najveće rivale smatram dva sarajevska kluba, Želju i Sarajevo, čije igrače dobro poznajem i poštujem, ističe Deket.

Velika su očekivanja i u reprezentativnom dresu. Vjeruje da generacija koju predvodi može zaigrati na velikom takmičenju.

– Nastupili smo samo na jednom turniru, a to je Memorijal Josip Katalinski Škija, gdje smo osvojili prvo mjesto. Pred nama je mnogo rada i truda. Trebamo dati sve od sebe kako bismo se jednog dana plasirali na neko veliko takmičenje, optimistično kaže nada Borca.

Zanimljivo je i ime njegovog fudbalskog uzora.

– To je Nemanja Bilbija, najbolji strijelac Premijer lige BiH, a po mom mišljenju i najbolji igrač, kaže Matej.

Pred njim je sasvim sigurno blistava karijera.

– Trenutno je sav moj fokus na FK Borac, a naravno da bih volio zaigrati i za neki od evropskih klubova, rekao nam je na kraju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh