Fudbal

Saudijci zbog moćnog protivkandidata odustali od organizacije SP-a 2030. godine

Lopta - bhrt

Prema pisanju španskog lista Marca, Faisal bin Farhan Al Saud, saudijski ministar vanjskih poslova, kontaktirao je Grčku i Egipat i obavijestio da je Saudijska Arabija Arabija odlučila da povuče kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2030. zbog snage projekta koji vode Portugal, Španija i Maroko.

Saudijci su odlučili da se povuku iz kanidature, jer vjeruju da je “red na Evropu da bude domaćin glavnog međunarodnog takmičenja u nogometu”.

Ovo je još jedan trijumf portugalsko-španske kandidature koju vode Fernando Gomes (predsjednik FPF), António Laranjo (tehnički koordinator projekta) i Luis Rubiales (predsjednik RFEF-a).

Ideja o pridruživanju Maroka iberijskoj kandidaturi potekla je iz Portugal. Saudijska Arabija je, uvidjevši moć ovog trojca, na kraju abdicirala i sada planira preći na organizaciju sljedećeg izdanja, 2034. godine.
Od ovog trenutka jedina kandidatura koja će se suočiti sa Portugalom, Španijom i Marokom biće južnoamerička, koju čine Argentina, Urugvaj, Čile i Paragvaj.

U septembru 2024. će biti objavljeno koji je kandidat pobijedio u utrci za organizaciju Mundijala 2030. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh