Fudbal

Mbape ozvančio odluku gdje će igrati naredne sezone

On je odluku o svojoj budućnosti saopćio na reprezentativnom okupljanju u izjavi za Telefoot

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) otkrio je kako neće mijenjati sredinu tokom aktuelnog prijelaznog roka.

Sudbina Mbapea tema je brojnih medija i špekulacija posljednjih sedmica. Opravdano, uzmemo li u obzir to da francuski ofanzivac ne želi produžiti ugovor s Paris Saint Germainom koji mu ističe naredne sezone.

Stoga, spominjali su se eventualni odlasci iz Pariza već ovog ljeta, a kako bi ga francuski klub mogao prodati, no od toga neće biti ništa, ako je vjerovati samom nogometašu, koji je već dugo prva želja madridskog Reala.

On je odluku o svojoj budućnosti saopćio na reprezentativnom okupljanju u izjavi za Telefoot. Poručio je da sigurno ostaje još makar jednu godinu u PSG-u te da ovoga ljeta neće mijenjati sredinu.

– Već sam rekao i ponavljam, ostajem u PSG-u naredne sezone. Ostajem u Francuskoj tokom sljedeće sezone, a onda ću 2024. godine odlučiti o svojoj budućnosti. Mnogo toga se može dogoditi za godinu dana, posebno u klubu kao što je PSG – rekao je Mbape.

Uz Real, pominjao se eventualno i transfer Mbapea u Mančester junajted (Manchester United) ukoliko katarski šeici dođu na čelo kluba, no Francuz je danas ozvaničio svoju odluku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh