Fudbal

Veliki transfer: Fudbalerka SFK 2000 Sarajevo potpisala za slavni Juventus

Ovaj prelazak predstavlja veliku nagradu za njen talenat, ali i dokaz da naš klub pruža izvanredne mogućnosti za razvoj, naveli su iz kluba

Talentovana Gloria Slišković prelazi iz SFK 2000 Sarajevo u slavni italijanski Juventus.

SFK 2000 Sarajevo je sa ponosom objavilo da sjajna fudbalerka prelazi u redove čuvenog Juventusa.

Veliki uspjeh
– Ovaj prelazak predstavlja veliku nagradu za njen talenat, ali i dokaz da naš klub pruža izvanredne mogućnosti za razvoj i napredak igračica – naveli su iz SFK 2000 Sarajevo.

Slišković je provela šest godina u SFK 2000 Sarajevo, gdje je kroz školu fudbala i seniorski tim ovog kluba stasala u izvanrednu igračicu.

– Njena posvećenost, predanost i neumoran rad uvijek su bili primjer za sve ostale igračice u klubu. Njen prelazak u Juventus nije samo uspjeh za nju lično, već i za SFK 2000 Sarajevo, koji je postao sinonim za klub koji otvara vrata najboljim evropskim klubovima za svoje igračice – poručili su iz SFK 2000 Sarajevo.

Slišković nije krila sreću transferom u slavni Juventus.

– Presretna sam i ponosna što ću postati dio Juventusove porodice. SFK 2000 Sarajevo mi je pružio sjajne temelje i podršku tokom svih ovih godina i zahvalna sam im na svemu.

Nova avantura
Ovaj prelazak je ostvarenje mojih snova i motivacija da nastavim naporno raditi kako bih dostigla nove visine. Hvala svim saigračicama, trenerici Samiri Hurem, upravi kluba i svima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Jedva čekam da započnem novu avanturu u Juventusovom dres. SFK 2000 Sarajevo hvala za sve! – poručila je Slišković.

– Ovaj transfer je dokaz da SFK 2000 Sarajevo pruža sjajne mogućnosti za razvoj mladih igračica i potvrda našeg statusa kao vodećeg kluba ženskog fudbala u regionu – dodali su iz SFK 2000 Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh