Fudbal

Aguero u prijenosu uživo zatajilo srce: Prestravio sagovornika i gledaoce

Serhio Aguero je svoju profesionalnu karijeru prekinuo zbog aritmije, koja je otkrivena 2021. godine poslije utakmice sa Alavešom

Serhio Aguero (Sergio) je fudbalske terene zamijenio streaming platformama, gdje gradi novu uspješnu karijeru, ali je u srijedu njegova publika svjedočila događaju koji je podsjetio na onaj zbog kojeg je i završio profesionalnu karijeru u fudbalu.

Karijeru prekinuo zbog aritmije
Argentinski napadač je krajem oktobra 2021. godine na utakmici Barcelone i Alaveša izašao u 41. minuti zbog problema sa srcem. Kasniji kardiološki problemi su ukazali da je imao aritmiju. Njemu je zbog toga ugrađen pacemaker, a savjetovan je da se prestane baviti sportom zbog potencijalnog rizika, što je on i poslušao.

Prestravio gledaoce i sagovornika
Aguero je karijeru nastavio graditi u javnom životu, pošto radi kao komentator na raznim argentinskim TV kanalima, a fokus je najviše usmjerio ka Twitch-u – platformi za „live streaming“ videoigara.

Upravo tamo se 34-godišnjem Argentnicu u srijedu navečer ponovo ukazao stari zdravstveni problem.

U trenucima dok je bio na mreži s najpopularnijim španjolskim streamerom Ibaijem Ljanosom (Llanos), bivši igrač Manchester sitija, nakratko je zastao i sa zabrinutim izrazom lica stavio ruku na prsa.

– Što se događa, čovječe? – zabrinuto ga je upisao Ljanos, a Agüero mu je odgovorio: -Mislim da sam upravo imao malu aritmiju.

– Želiš li da odemo doktoru? – nastavio je prestravljeni Ljanos.

– Ne, ne. Imam čip koji će to otkriti i poslati signal – na koncu je zaključio Agüero pokušavajući ostaviti dojam da je s njim sve u redu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh