Fudbal

Hadžibegić optimista pred Slovačku

Na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Bratislavi održana je zvanična press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice protiv Slovačke.

Faruk Hadžibegić -NFSBiH

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Faruk Hadžibegić i veznjak Amir Hadžiahmetović.

Selektor je govorio o povredama igrača, a posebno kada je u pitanju Edin Džeko:

„Kolašinac je otpao, a za Džeku ćemo vidjeti nakon večerašnjeg treninga može li ili ne može sutra biti u kombinaciji za tim. Ostali igrači su zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu.“

Reprezentacija BiH nikada nije otvorila kvalifikacije sa dvije pobjede, da li naš selektor vjeruje da će ovaj tim upravo to učiniti i sjajno otvoriti početak kvalifikacija.

„Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori pobjedom, lakše se radi, lakše se priprema naredna utakmica. Međutim, objektivno sutra i ako pobijedimo ima još osam utakmica. Naš cilj se zna, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Nema euforije nakon jedne pobjede, treba ostati miran. Naravno da bismo mi sutra voljeli da pobijedimo, ali nešto se pita i protivnik. Selekcija Slovačke je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer će i Luksemburg biti kandidat za to drugo mjesto. Biće teško sutra, šta god bude ništa nije riješeno, a naravno da ćemo pokušati da napravimo najbolji rezultat za nas. Respekt domaćinu, imaju ambicije i novog selektora, dobre igrače, tako da je sve otvoreno pred sutrašnji meč“, rekao je Hadžibegić.

O sutrašnjoj formaciji selektor kaže:

„Poznajete ekipu kao i ja, vidjeli ste posljednju utakmicu da su dvojica igrača napustila teren zbog povreda i tražili su izmjene. Ja se adaptiram na ono što imam u ekipi i tražim najbolju formulu koja odgovara igračima. Svaka utakmica je različita, kao i protivnik. Slovačka je sigurno gledala nas kao i mi njih. Igraće najspremniji i fizički i mentalno za sutra, te ću tako i odrediti tim, ali i formaciju za utakmicu.“

Stariji igrači su nakon Islanda hvalili mlade igrače, da li je to ključ odlaska na Evropsko prvenstvo.

„Naša snaga treba da bude ta kohezija i to treba da bude i nakon utakmica, stalno da se zbližavamo i vjerujemo jedni u druge. Naša selekcija doživljava laganu smjenu generacija. Starost i mladost donosi dobar rezultat. Vjerujem da će taj spoj donijeti nama radost i u narednim utakmicama“, izjavio je Faruk Hadžibegić.

Veznjak Amir Hadžiahmetović govorio je o atmosferi u ekipi nakon pobjede protiv Islanda, te raspoloženju i očekivanjima pred utakmicu protiv Slovačke

„Selektor nas je upozoravao nakon pobjede protiv Islanda i mislim da smo svi profesionalci, da se znamo ponašati i ostati na zemlji nakon jedne pobjede, ali i poraza. Vjerujemo da smo spremni da ostvarimo još jednu pobjedu, ali igramo protiv opasnog protivnika koji dugo nije pobijedio i sigurno će sutra biti motivisani. Moramo ući sa velikim respektom, ali ako budemo na visokom nivou vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Svjesni smo kvaliteta protivnika, odradili smo dobru analizu. U fudbalu je možda i najvažniji taj vezni red, ali ekipa pobjeđuje. Vjerujem svojim kolegama i spremni smo svi zajedno u svim linijama na terenu da damo svoj maksimum i pokušamo ostvariti pobjedu”, kazao je Hadžiahmetović.

Nakon press konferencije zakazan je i službeni trening reprezentacije BiH, koji će se održati na Nacionalnom stadionu na kojem će sutra biti odigrana i utakmica između Slovačke i Bosne i Hercegovine, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh