Fudbal

Fudbaler u teškom psihičkom stanju: Alves već dva dana ne jede i ne priča, odbija izaći iz ćelije

Španski mediji objavili su da je fudbaler Dani Alves u teškom psihičkom stanju nakon što je sud u Barceloni odbio zahtjev advokata nogometaša optuženog za si,lovanje da se njegovog branjenika pusti uz jamčevinu kako bi se branio sa slobode.

Dani Alves - SCsport.ba

Najtrofejniji nogometaš u historiji tako će suđenje čekati u pritvoru, u kojem se nalazi zadnjih mjesec dana. Ovakvu odluku sud je donio nakon saslušanja prošlog četvrtka, na kojem je Alves peti put promijenio iskaz, piše Raport.

Alves pet puta mijenjao iskaz

Španci pišu da je odluka suda utjecala na Alvesa tako da dva dana u zatvoru u znak protesta odbija jesti. Također, ne razgovara ni sa kim. Kao i da odbija izaći iz ćelije. To radi ogorčen odlukom suda jer tvrdi da je nevin. Osim toga, njegov advokat govori da ima nove dokaze, koji potvrđuju da žrtva si.ovanja nije u WC ušla prisilno. I da je svojevoljno pristala na spolni odnos s Alvesom.

Nakon što je ranije izjavio da je ipak imao spolni odnos s djevojkom koja ga je optužila za si,ovanje, ali uz njenu saglasnost, Alves u zadnjem iskazu tvrdi da je ona njega napastovala. Odnosno da je on žrtva se,sualnog napada. Sve se dogodilo u zoru 30. decembra prošle godine u WC-u noćnog kluba Sutton u Barceloni. Nakon izlaska 23-godišnja djevojka prijavila je 16 godina starijeg nogometaša za si,ovanje.

Sud ga odbio pustiti zbog opasnosti od bijega u Brazil

Sud je prihvatio stav tužilaštva i Ester Garcije, advokatice žrtve, da bi puštanjem Alvesa da se brani sa slobode nastao velik rizik od njegovog bijega iz Španije. U obrazloženju navodi da je tako odlučeno zbog Alvesovog velikog bogatstva i zato što Španija i Brazil nemaju ugovor o izručenju.

Nisu prihvaćena uvjeravanja optuženikovog advokata da Alves neće pobjeći ni to što je kao garancije ponudio da preda pasoš, svakodnevno se javlja na sud, prihvati zabranu prilaska i komunikacije sa žrtvom te da nosi narukvicu za praćenje.

Sud je više vjerovao argumentima žrtvine advokatice, koja je na saslušanju dokumentacijom dokazala da Alves u Brazilu ima 15 kompanija pomoću. Ona je ustvrdila da bi mogao, na primjer, nabaviti lažne dokumente i napustiti Španiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh