Fudbal

Peleov dvojnik se pojavio na sahrani i izazvao pravu pometnju, novinari ga odmah okružili

Oko 150.000 ljudi oprostilo se od legendarnog brazilskog nogometaša Pelea na stadionu Santosa gdje je organizovan posljednji ispraćaj, a među njima se pojavio i Peleov dvojnik koji je svojim prisustvom izazvao svjoversnu pometnju.

Nicanor Ribeiro, čovjek koji je već 20 godina Peleov dvojnik, stigao je u dresu Santosa i izazvao je veliku pažnju okupljenih navijača, a posebno medija koji su ga okružili i tražili izjavu.

“Putovali smo zajedno, uvijek je bio dobar prema meni. Upoznali smo se da snimamo reklame. Gotovo za svako Svjetsko prvenstvo smo snimali zajedno, nažalost na posljednjem u Kataru to nije bilo moguće. Ostavio je iza sebe nevjerovatno naslijeđe, puno će nedostajati”, rekao je Ribeiro.
Pelé će biti sahranjen danas tokom privatne ceremonije na Memorijalnom groblju Ekumenica koje ima 14 spratova.

Pele je preminuo u 83. godini u bolnici Albert Einstein u Sao Paolu 28. decembra od zatajenja više organa povezanih s njegovom dugom borbom protiv raka debelog crijeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh