Fudbal

Od polufinala i senzacija do ponora: Marokanac se vratio u klub i doživio veliko poniženje

Klupska odluka razočarala je trenera Deilu, ali odlučio ju je poštovati

Nogometaši Maroka priredili su najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu. Na putu do polufinala izbacili su Španjolsku i Portugal, namučili Francusku, ali nisu uspjeli šokirati Hrvatsku u borbi za treće mjesto.

Jedan od igrača koji je nastupio na svih sedam utakmica Svjetskog prvenstva je Selim Amallah, kojeg je dočekalo neugodno iznenađenje po povratku u klub, piše Marca.

Budući da mu ugovor istječe na kraju aktualne sezone, od prvog dana 2023. godine može slobodno pregovarati s drugim klubovima. Zbog toga su ga čelnici belgijskog Standarda prebacili u drugu momčad poručivši sljedeće:

– Odlučili smo Amallaha i tri igrača poslati u drugu momčad. Nećemo učiniti ništa da im povećamo tržišnu vrijednost jer će besplatno otići – kazao je predsjednik belgijskog kluba.

Klupska odluka razočarala je trenera Deilu, ali odlučio ju je poštovati:

– To je tužno. Bio je jedan od naših najboljih igrača prije Svjetskog prvenstva, ali ponekad morate donijeti teške odluke, prenosi Gol.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh