Fudbal

Bivši sportski direktor Intera očaran Džekom: Ja njega volim, dajte mu doživotni ugovor

Pogledajte samo koliko je inteligentan, on bi riješio bilo koju zagonetku, poručio je Sabatini

Nekadašnji sportski direktor Intera Valter Sabatini (Walter) izjavio je kako milanski klub ne treba dva puta da razmišlja o produženju ugovora s Edinom Džekom, prenosi “Sempreinter”.

– Ja njega volim, tako da me nemojte ni pitati o tome. Dao bih mu doživotni ugovor. Edin Džeko je nevjerovatan igrač i odlična osoba. Pogledajte samo koliko je inteligentan, on bi riješio bilo koju zagonetku – rekao je Sabatini pa dodao:

– Džeko igra za tim sa odličnim smislom za igru, dolazi duboko da primi loptu, povezuje se s saigračima, gura loptu naprijed, kreira igru i kada treba završi akciju u pravom momentu.

Iako mu je 37 godina, Džeko je mnoge iznenadio svojim nastupima ove sezone, u kojoj je do sada na 27 utakmica postigao 12 golova i sedam puta asistirao.

Milanski klub stoga će mu najvjerovatnije ponuditi produženje ugovora koji ističe na ljeto 2023. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh