Fudbal

Katar 2022: Saudijska Arabija porazila dvostrukog svjetskog prvaka Argentinu

Reprezentacija Saudijske Arabije šokirala je Argentinu savladavši je rezultatom 2:1, strijelac za Argentinu bio je Lionel Messi (10.), dok su se u redovima Saudijske Arabije na listu strijelaca upisali Saleh Al-Shehri (48.) i Salem Al-Dawsari (53.)

Reprezentacija Saudijske Arabije šokirala je Argentinu savladavši je rezultatom 2:1 u prvom susretu grupe “C” Svjetskog fudbalskog prvenstva Katar 2022, javlja Anadolu Agency (AA).

Argentina je ušla kao apsolutni favorit u utakmicu odigranu na stadionu Lusail, no ispostavilo se ipak da je Saudijska Arabija tvrd orah za dvostrukog svjetskog prvaka.

Argentinci su poveli u 10. minuti pogotkom Lionela Messija iz penala, koji je dosuđen nakon asistencije iz VAR sobe za situaciju iz 6. minute u kaznenom prostoru Saudijske Arabije. Messi je rutinski savladao golmana Mohammeda Al-Owaisa.

Potom je Lautaro Martinez u 28. minuti zatresao mrežu saudijskog golmana, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju, 1:0 za Argentinu bio i rezultat prvog poluvremena.

Ofanzivan ulazak Saudijaca u drugo poluvrijeme, što je već u 48. minuti urodilo plodom. Odbrana Argentine je loše reagovala, a to je sjajno iskoristio Saleh Al-Shehri i pogodio za izjednačene 1:1. Pet minuta kasnije Argentinci su ponovno doživjeli “hladan tuš”. Nemoćna je bila odbrana Argentine u proboju Salema Al-Dawsarija koji je pogodio za vodstvo od 1:2.Argentina je pokušavala preko Messija i Di Marije, ali bez uspjeha naspram hrabre partije reprezentativaca Saudijske Arabije.

U sudijskoj nadoknadi došlo je do dužeg prekida utakmice zbog povrede jednog od igrača Saudijske Arabije, u vrlo teškom sudaru s golmanom Owaisom. Na kraju, Saudijska Arabija je nakon skoro 104 minute igre slavila protiv Argentine rezultatom 1:2.

Danas su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Danska i Tunis, Meksiko i Poljska te Francuska i Australija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh