Fudbal

Junajted se sprema da otpusti Ronalda

Engleski fudbalski klub Mančester Junajted preduzeo je prve korake prema izbacivanju i otpuštanju Kristijana Ronalda iz kluba zbog njegovog intervjua s Pirsom Morganom.

Cristiano Ronaldo - AFP

Prenosi se da je Junajted započeo pravni proces učinkovitog otpuštanja Ronalda tako što bi raskinuo njegov ugovor vrijedan 500.000 funti sedmično, a da portugalskoj zvijezdi ne bi platio ni penija od 16 miliona funti koje bi zaradio do isteka u julu, pišu Nezavisne.

Junajtedovi advokati su navelii da je Ronaldo prekršio uslove svog ugovora svojim eksplozivnim optužbama protiv kluba, Glejzera, menadžera Erika ten Haga i saigrača.

Intervju je emitovan u dva dijela u srijedu i četvrtak nakon niza tizer isječaka od vikenda.

“Crveni đavoli” su ranije ove sedmice rekli da će razmotriti svoj odgovor nakon što se utvrde sve činjenice, a u petak su objavili saopštenje.

“Mančester Junajted jutros je pokrenuo odgovarajuće korake kao odgovor na nedavni intervju Kristijana Ronalda za medije. Nećemo davati dalje komentare dok se ovaj proces ne završi”, stoji u saopštenju kluba, prenosi “Daily Mail“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh