Fudbal

Sutra u Mostaru futsal Liga prvaka

Mostar je spreman za organizaciju glavne runde UEFA Lige prvaka u futsalu, koja će se u narednim danima igrati u dvorani Univerzitetsko sportsko rekreacionog centra Mudhad Hujdur – Hujka. Protivnici u grupi bh. prvaku su Araz iz Azerbejdžana, Orebro iz Švedske i Loznica iz Srbije.

Futsal / PR -haber.ba

– Svaka utakmica je za nas značajna. Prva posebno. Nakon nje ćemo vjerovatno znati gdje se nalazimo.

Grupa je teška. Araz je jedna od najiskusnijih ekipa. Poznajemo protivnike, radili smo mnogo i svi smo kao jedno. Neka pobijedi najbolji, rekao je predsjednik kluba Amel Bajgorić.

Događaj koji je značajan i interesantan. Ne događa se to često u našem gradu i zemlji, naveli su iz Sportskog saveza Grada.

– O rezultatima Mostar SG Staklorada ne treba mnogo govoriti. Oni su šest godina apsolutni vladari bh.futsala. Od 135 klubova koji se takmiče u UEFA ligi prvaka, Mostar je plasiran na deseto mjesto.

Preponosni smo na naš klub i generalno na kolektive iz grada. Često kažem da je Mostar grad sporta i to zaista jeste tako. Aktivno smo uključeni u organizaciju ovog značajnog događaja. Od čelnika Grada imamo punu podršku. Smatram da radimo dobre stvari i da smo tu podršku opravdali, izjavio je predsjednik Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj.

Pohvale na račun Sportskog saveza Mostara izrekao je i predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić. Izrazio je i zadovoljstvo mi je što je Mostar SG domaćin, a posebno što je nakon prošlogodišnjeg nastupa u Jablanici, ovog puta domaćin Grad Mostar.

– Pokrenuto je kreditno zaduženje i uskoro ćemo sagraditi dvoranu koja je preduslov za evropska takmičenja u našem gradu. Ekipama koje učestvuju želim dobrodošlicu. Drago mi je što će će ljubitelji futsala u gradu moći uživati. Želim vam sportski uspjeh, naveo je Marić.

Program počinje sutra od 17:30 sati utakmicom Araza i Orebra. Meč Mostar SG Staklorada i Loznice na programu je sutra od 20 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh