Politika

Dodik opet prijeti: BiH došla do kraja, raziđimo se u miru

Uoči odlaska na Sud BiH, gdje traje suđenje zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u BiH i dan uoči glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u UN-u, predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik objavio je stare tvrdnje i želje “o kraju BiH” i “mirnom razilaženju”.

Milorad Dodik - Avaz

“Bosna i Hercegovina je došla do svog kraja ili su je, preciznije rečeno, doveli do kraja oni koji su se u nju kleli, istakao je danas predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

– Ostalo je samo da svi učinimo napor da budemo dobre komšije i da se raziđemo u miru – naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

On je istakao da će rezolucija o Srebrenici koju su, kako kaže, na silu i silom, kršeći Ustav, izgurali Bošnjaci preko svojih mentora, razgraničiti RS i FBiH.

– Laž koju nam podvaljuju Bošnjaci ne možemo ni zaboraviti ni oprostiti. Ne postoji način da se šteta nastala guranjem ove rezolucije sanira. I neka ne bude kasnije da ih nismo upozorili na vrijeme – zaključio je Dodik.

Objava je to uoči odlaska na Sud BiH, gdje se danas nastavlja suđenje Dodiku zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija će u četvrtak glasati o prijedlogu rezolucije da se 11. juli proglasi “Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici”, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh